Till Norrmejerier startsida
Krämig äggröra med matjes och gräddfil

Krämig äggröra med matjes och gräddfil

Har du aldrig testat denna kombination är du en smaksensation fattigare! Denna rätt har verkligen allt. En varm äggröra, salt sill och kall gräddfil. Kanongott!

Mängd: 4 portioner

4/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 krm salt
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 burk matjessill, väl avrunnen
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • gräslök
  • svartpeppar

Gör så här

Vispa ihop ägg, grädde och salt i en bunke. Smält en klick smör i en stekpannna och slå i äggvispet. Rör på svag värme medan äggröran stelnar. Fördela matjessillen, klickar av gräddfil och finhackad gräslök på äggröran. Servera direkt ur pannan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.