Till Norrmejerier startsida
Kyckling i gräddig vitvinssås

Kyckling i gräddig vitvinssås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(121 röster)

Ingredienser

  • 700 g lår- eller kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • Norrmejerier Smör
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • (eller matlagningsvin)
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs detta i smör tillsammans med 1–2 hackade vitlöksklyftor. Häll på buljong och vin och låt det hela småkoka i ca 20 minuter. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Låt det hela koka i 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med pressad potatis och sallad.

Tips:

Tips Vill man förstärka smaken av svamp kan man vispa ned 1–2 msk champinjonkräm i grytan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.