Till Norrmejerier startsida
Kyckling i gräddig vitvinssås

Kyckling i gräddig vitvinssås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(95 röster)

Ingredienser

  • 700 g lår- eller kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • Norrmejerier Smör
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • (eller matlagningsvin)
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs detta i smör tillsammans med 1–2 hackade vitlöksklyftor. Häll på buljong och vin och låt det hela småkoka i ca 20 minuter. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Låt det hela koka i 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med pressad potatis och sallad.

Tips:

Tips Vill man förstärka smaken av svamp kan man vispa ned 1–2 msk champinjonkräm i grytan.