Till Norrmejerier startsida
Kycklinggryta med chiliyoghurt

Kycklinggryta med chiliyoghurt

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 1 färsk eller upptinad kyckling
  • ½ purjolök
  • 250 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 fänkål
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kuvert saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater eller hela tomater på burk
  • 1 dl torrt vitt matlagningsvin
  • ½ liter grönsaksbuljong
  • 2 msk oliver
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 3 dl Norrmejerier Matlagnings­yoghurt
  • 1-2 msk sambal oelek

till servering:

  • matvete
  • apelsin
  • granatäpple

Gör så här

Dela kycklingen i mindre bitar. Stek i smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Skala, ansa och skär grön-sakerna i mindre bitar. Fräs vitlök och purjolök i smör. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs ytterligare en liten stund. Lägg i resterande grönsaker och de stekta kycklingdelarna. Tillsätt eventuellt lite vin och grönsaks-buljongen. Låt grytan puttra sakta ca 30 min eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Dekorera grytan med svarta oliver och finhackad persilja. Rör ihop yoghurt och sambal oelek. Blanda nykokt matvete med apelsinskivor och granatäpplekärnor och servera till grytan.