Till Norrmejerier startsida
Kycklinggryta med svamp och couscous

Kycklinggryta med svamp och couscous

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 400 g strimlad 400 g strimlad kycklingfilé
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar
  • 4 portioner couscous
  • ev. 1 tsk gurkmeja

Gör så här

Fräs lök och vitlök i smöret. Lägg i kyckling och champinjoner och fräs alltsammans i ytterligare en minut. Häll på grädden, låt puttra i 5 minuter, smaka av med soja, salt och peppar. Koka couscousen enligt anvisning på paketet, gärna med gurkmeja för att få en vacker färg. Servera med några olika grönsaker t ex brytbönor, ruccola och tomat.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.