Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 6 skivor lax á 150 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk salt

Sås:

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 dl crème fraiche
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Koka ihop vin, vatten, buljongtärning och créme fraiche 5-10 min. Tillsätt det kryddgröna. Salta och peppra.
Stek laxskivorna i smör 3-4 min per sida. Salta. Servera med såsen, pressad potatis och kokta grönsaker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.