Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl Kesella

Fyllning:

  • 150 g rökt lax
  • 1 pkt bladspenat, ca 250 g
  • 3 ägg
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2-3 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skär laxen i strimlor. Koka spenaten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Rör ihop ägg och gräddfil. Tillsätt lax, spenat, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 min. Servera med sallad och bröd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.