Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 1/2 msk kallt vatten

fyllning:

  • 1/2 dl pinjenötter
  • 200 g grön sparris
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 75 g riven Västerbottensost®
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 220°. Tryck ut degen i fyra formar, nagga och förgrädda i ca 7 min. Rosta pinjenötterna i torr panna på medelhög värme. Skär av den hårda nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar, börja nedifrån, tills bara knoppen återstår. Dela knoppen på längden. Fördela sparrisen i pajskalen. Blanda ägg, grädde, pinjenötter och ost. Tillsätt salt och peppar. Fördela smeten i pajerna och grädda i ca 15 min. Garnera gärna med extra pinjenötter och lite ärtskott.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.