Till Norrmejerier startsida
Lingon & ingefärsmarinerade hjortracks med bakad potatis, grillade persikor och blue cheesesallad

Lingon & ingefärsmarinerade hjortracks med bakad potatis, grillade persikor och blue cheesesallad

Försök att hitta persikor som precis är mogna, de är lättare att hantera. Det går bra att variera grönmögelosten med getost och byta hjortköttet mot rådjur, ren eller lamm. Servera gärna ett rött, medelfylligt vin till.

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 kg hjortracks, putsad
  • 8 bakpotatisar, skrubbade
  • 1 pkt bacon, strimlat
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 persikor, halverade
  • svartpeppar, krossad
  • 1 ask/påse rucola
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 100 g grönmögelost

Kryddpasta:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 apelsin, saft + skal
  • 1 dl lingon
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 10-15 korn svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

Börja med att sätta in potatisarna i ugnen, 225°, ca 40 minuter. Tänd utegrillen om du ska grilla ute. Stöt ingredienserna till kryddpastan i en mortel. Gnid in köttet med kryddpastan, låt marinera 30 minuter. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna tills stekytan är vackert gyllene. Sänk ugnsvärmen till 125°. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen och efterstek köttet, ca 20 min till 60-62°. Låt vila minst 10 minuter innan det skärs upp.
Dela, kärna ur och pensla under tiden persikorna med olja, grilla 5 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Blanda sallad, olja, vinäger, lite salt och peppar. Smula över osten.
Skåra, vik upp och fyll potatisarna med gräddfil och bacon. Skär köttet mellan revbenen till kotletter. Servera med persikor och sallad.

Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.