Till Norrmejerier startsida
TV 4-Peters älgskav

TV 4-Peters älgskav

Vispgrädden kan bytas ut mot mjölk eller matlagningsgrädde, red då av med lite extra maizena. Använd gärna kantareller, taggsvamp eller annan god skogssvamp istället för champinjonerna. Saknar du älgskav så byt ut mot ren-, hjort- eller viltskav. Rätten passar även bra att servera med potatis, pasta, nudlar eller ris.

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 500 g älgskav
  • 75 g rökt skinka, t ex Vindelnrökt
  • 300 g champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
  • 1 rödlök, klyftad
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1-2 tsk maizena redning
  • salt, pepparmix
  • tabasco

Till servering:

  • 8 pitabröd
  • valfria grönsaker t ex tomat, groddar, gurka, sallad,

Gör så här

Strimla skinka och skiva champinjoner. Stek älgskav, skinka, champinjoner och lök gyllene i smör. Tillsätt grädde, rör om och häll i vatten. Låt koka upp. Red av med maizena och låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Servera med grönsaker och pitabröd.

Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten