Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 16 skivor nötkött av innanlår ,1 kg
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 flaska porter
  • 2 msk soja

Fyllning:

  • 1 dl osötad senap
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 50 g färsk riven pepparrot

Sås:

  • 3 dl sky
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Gör så här

Lägg ut köttet på en skärbräda, bred på senap blandad med vitlök. Strö över pepparroten, rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra, häll i porter och soja. Efterstek på svag värme under lock ca 20 min. Sila upp skyn i en kastrull. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner det i skyn. Koka ca 5 min och smaksätt med salt och peppar. Servera ruladerna med lättkokta broccolibuketter, squashskivor, rädisor, potatis och sås.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.