Till Norrmejerier startsida
Fylld kotlett med persiljesås

Fylld kotlett med persiljesås

Mängd: 8 portioner

5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 kg benfri kotlettrad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 msk körvel
  • 1 msk dragon
  • 2 krm salt
  • bomullssnöre (för ihopbindning)

Sås:

  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk Svensk Norrmejerier Smör
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör och blanda i gräslök, körvel, dragon och salt. Skär ett snitt i köttet från långsidan. Fyll det med lökblandningen. Bind ihop köttet med bomullssnöre. Lägg det i en ugnsform. Salta och peppra. Stek i ugn vid 175° ca 1 tim.
Sås: Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vatten buljongtärning och grädde. Koka i ca 5 min. Red av såsen med mjöl utrört med lite vatten. Koka ytterligare 5 min. Rör ner persiljan. Salta och peppra.
Skär upp köttet i skivor. Servera med såsen, någon kokt grönsak och råstekt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.