Till Norrmejerier startsida
Marinerad frukt med kryddig sås

Marinerad frukt med kryddig sås

Mängd: ca 6 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 500 g kärnfria katrinplommon eller konserverad frukt, t ex persikor eller päron skurna i klyftor

Lag:

  • 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1/2 dl strösocker
  • saft och strimlat skal av 1 apelsin
  • ev 2-3 msk portvin

Sås:

  • 1 äggula
  • 2 msk honung, gärna flytande
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 3 krm kanel
  • 2 krm ingefära
  • 3 krm stött kardemumma
  • 1 krm koriander

Gör så här

Blanda ingredienserna till lagen. Koka ca 2 min. Lägg frukten i en skål.
Häll lagen över. Låt stå kallt och dra minst ett par timmar.
Rör äggula och honung pösigt. Tillsätt gräddfil och kryddor. Låt såsen mogna en timme i kylen.
Servera såsen till frukten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.