Mängd: 4 portioner
Präst- och persiljepesto:
Potatiskompott:
1. Börja med att göra peston. Lägg mandel, vitlök och persilja i en matberedare och mixa. Tillsätt
oljan i fin stråle. Vänd sist ner osten och smaka av med salt.
2. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnssäker form som rymmer både fisk och småtomater.
Salta och peppra lätt på botten. Lägg på fisken som även den kryddas. Fördela peston på fisken
och ställ in i ugnen. Lite beroende av fiskens tjocklek bör den bakas 12–15 minuter. När halva
tiden återstår kan man lägga in tomaterna som saltas lite.
3. Koka potatisen al dente i cm-tjocka skivor i saltat vatten. Fräs lök och sockerärtor i lite av
smöret utan att det tar färg. Tillsätt den varma potatisen, smör, citron och en nypa socker. Salta
och peppra och vänd försiktigt ner hackad dill. Servera med kolja och ugnsbakad tomat.