Till Norrmejerier startsida
Fiskpaket med senapscrème

Fiskpaket med senapscrème

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 salladslökar
  • 1 grön paprika
  • 2 stora tomater
  • 1 knippa kryddgrönt t ex persilja, dragon, basilika
  • 2 msk kapris
  • ca 50 g Norrmejerier Smör

Senapscrème:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk skånsk senap
  • 1/2 msk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med senapscrèmen. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt någon timme. Riv av 4 stora ark aluminiumfolie. Fördela smöret på arken. Dela fisken i 4 delar och lägg en del på varje ark. Salta och peppra. Skiva salladslöken fint. Skär paprikan i små tärningar. Skiva tomaterna. Fördela grönsaker, grovhackat kryddgrönt, kapris och smör på fisken. Vik ihop till paket. Lägg dem på grillen 15-20 min. Kan också tillagas i ugn, 250° ca 20 min.
Servera paketen på tallrikar med senapscrème och kokt potatis.