Till Norrmejerier startsida
Fiskspett med röd sås

Fiskspett med röd sås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk, kummel eller annan fisk med vitt fast kött.
  • 1/2 tsk salt
  • 1 citron
  • 2 små zucchini

Marinad:

  • 1/2 dl olja
  • 1 msk riven rödlök
  • 2 msk saft av citron
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Röd sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 dl chilisås, söt och stark
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk saft av citron

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till såsen , låt stå kallt.
Skär fisken i jämna bitar, ca 3x3 cm, och strö på salt. Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse, lägg i fiskbitarna och låt marinera i 1 tim.
Skär citronen i skivor och sedan i bitar, skiva zucchini. Varva fisk, citron och zucchini på spett, grilla ca 4 min per sida.
Servera med sås potatis och sallad.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.