Till Norrmejerier startsida
Fiskspett med röd sås

Fiskspett med röd sås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk, kummel eller annan fisk med vitt fast kött.
  • 1/2 tsk salt
  • 1 citron
  • 2 små zucchini

Marinad:

  • 1/2 dl olja
  • 1 msk riven rödlök
  • 2 msk saft av citron
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Röd sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 dl chilisås, söt och stark
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk saft av citron

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till såsen , låt stå kallt.
Skär fisken i jämna bitar, ca 3x3 cm, och strö på salt. Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse, lägg i fiskbitarna och låt marinera i 1 tim.
Skär citronen i skivor och sedan i bitar, skiva zucchini. Varva fisk, citron och zucchini på spett, grilla ca 4 min per sida.
Servera med sås potatis och sallad.