Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl råströsocker
  • 1½ dl Norrmejerier Vaniljyoghurt
  • finrivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 apelsiner
  • 2 dl skalade pistaschnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en fyrkantig bakform eller en liten långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner yoghurt, apelsinskal och saft. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i ägg-vispet till en jämn smet. Häll
smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Skala och skär apelsiner i tunna skivor. Hacka nötterna grovt. Lägg skivade apelsiner på kakan och toppa med nötter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.