Till Norrmejerier startsida
Plommonpaj med chokladvaniljsås

Plommonpaj med chokladvaniljsås

En enkel men uppskattad dessert.

Mängd: 1 paj

3,5/5
(37 röster)

Ingredienser

  • ca 8 stora plommon
  • ½ dl hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl råströsocker
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • till servering
  • 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 3 msk kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kör alla ingredienser till smulpajen i en matberedare. Dela och kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Lägg dem i en smord pajform och smula över pajdegen. Baka ca 30 min eller tills pajen fått fin färg. Rör ut kakaopulvret i lite av vaniljvispen så att det inte blir några klumpar. Vispa vaniljvispen och servera den kall till den ljumna smulpajen.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.