Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 1 dl pistaschnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • ½ dl florsocker
  • ev 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 20 plommon, gärna olika färger
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Mixa pistaschnötterna fint. Blanda ner vetemjöl, socker och kuber av smöret. Häll sakta i vatten. Kör degen tills den bildar en boll. Låt vila i kyl i minst 1 timme.

Kavla pajdegen och klä en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skär plommonen i halvor och ta ur kärnorna. Gör snitt med en kniv i skalet på plommonen. Lägg plommonhalvorna i pajformen.

Vispa grädden lätt och blanda i äggulorna. Häll gräddvispet över plommonen och grädda i 25 minuter. Servera plommonkakan med vaniljvisp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.