Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 liter Norrmejerier Mjölk 3%
  • 50 g jäst
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • en klick Norrmejerier Smör
  • sylt och Norrmejerier Vispgrädde till servering

Gör så här

Värm mjölken till 37° (fingervarmt) och blanda med jästen. Rör ned ägg, socker, salt och mjöl. Täck bunken med plastfilm och låt smeten jäsa i 30 minuter. Hetta upp en stekpanna och stek plättarna i smör ett par minuter på varje sida. Servera med sylt och grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.