Till Norrmejerier startsida
Rabarber- och limepaj

Rabarber- och limepaj

Mängd: 8-10 portioner

3,5/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1 paket kyld kavlad smördeg (275 g)
  • 1 ägg till pensling
  • 8 stjälkar rabarber
  • 1 1/2 dl råsocker strö
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • finrivet skal av 2 limefrukter
  • 1 liter jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Klä en pajform med smördegen och förgrädda i ca 3 minuter. Ta ut och pensla hela skalet med ägget. Skär rabarbern i slantar. Blanda med 1 dl socker och värm i en kastrull tills sockret smält. Låt rinna av i durkslag. Blanda crème fraiche, resterande socker och limeskal, och bred ut på botten av pajskalet. Lägg på rabarbern och grädda i ugnen i ca 5 minuter. Skär jordgubbarna i skivor och strö över den gräddade pajen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.