Till Norrmejerier startsida
Mandeltårta med limemousse

Mandeltårta med limemousse

En söt botten på mandelmassa med en syrligt, krämig fyllning.

Mängd: 8-10 bitar

4/5
(39 röster)

Ingredienser

  • botten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • fyllning
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal och saft av en väl tvättad lime

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa och blanda med ett ägg. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ihop alltsammans. Häll i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden och blanda med äggulor, socker och limesaft. Bred ut smeten över mandelbottnen. Riv skalet över alltsammans och ställ in i frysen. Ta fram moussen 15 minuter före servering. Garnera gärna med färska bär och siktat florsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.