Till Norrmejerier startsida
Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

En lättgjord sommartårta som kan förberedas och för-varas i frysen.

Mängd: 8-10 bitar

3,5/5
(61 röster)

Ingredienser

  • 12-15 digestivekex
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl Kesella med vaniljsmak
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • färska jordgubbar

Gör så här

Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kak-smulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna. Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter. Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frysa ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som "smälter" direkt på tallriken till lagom ättemperatur. Dekorera med jordgubbar vid servering samt gärna lite citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.