Till Norrmejerier startsida
Jordgubbssallad med yoghurtglass

Jordgubbssallad med yoghurtglass

Mängd: 4 portioner

1/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 3 dl Naturell Yoghurt 10%
  • ¾ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • 2 äggvitor
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

dekoration: finstrimlat citronskal och myntakvistar

Gör så här

Blanda yoghurt med florsocker, vaniljsocker, finrivet citronskal och citronsaft. Vispa äggvitorna styvt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop alla ingredienser med stora luftiga tag och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut glassen en stund innan servering. Rensa och skiva jordgubbarna. Marinera dem i lite koncentrerad jordgubbssaft.
Lägg upp jordgubbarna och toppa med en kula yoghurtglass. Dekorera med finstrimlat citronskal och en kvist mynta.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.