Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 10-12 små maränger
  • 200 g hallon, färska eller frysta
  • 1 dl hallonsylt
  • citronmeliss till dekoration

Gör så här

Vispa grädden hårt och rör ned äggulor och socker. Vänd ned maränger och hallon och häll upp en pajform med löstagbar botten som är fodrad med plastfolie. Frys tårtan i minst 2-3 timmar. Smält sylten i en kastrull, ta fram tårtan och pensla den med hallonsylt, så det täcker och blir en glansig yta. Skär i bitar och garnera med citronmeliss. Servera direkt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.