Till Norrmejerier startsida
Rabarberbavaroise

Rabarberbavaroise

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • rabarber 700 g (2,8 kg)
  • socker 3 dl (1,2 kg)
  • vatten 3 dl (1,1 kg)
  • Norrmejerier Vispgrädde 1 l (4 l)
  • gelatinblad 12 st (48 st)
  • flagad mandel, rostad 100 g (400 g)

Gör så här

Blötlägg gelatinet ca 10 min.Koka ihop rabarber, socker och vatten till en kräm. Spar lite kräm till servering. Smält gelatinet i krämen och låt svalna. Vispa grädden och blanda ner den. Häll upp i plastfilmsfodrade formar och ställ kallt över natten. Skär i skivor, strö över mandel och servera med en klick kräm.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.