Till Norrmejerier startsida
Rågbulle med Präst®, fikon och valnöt

Rågbulle med Präst®, fikon och valnöt

Mängd: Ca 15 st

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

Deg:

  • 50 g Norrmejeriers smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 pkt jäst
  • 1 1/2 dl Kesella 1%
  • 1/2 msk strösocker
  • 1/2 msk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 4–5 dl rågsikt

Fyllning:

  • 2 färska fikon, tunt klyftade
  • 2 dl riven Präst® lagrad 2 msk rårörsocker
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 msk färsk repad timjan

Topping:

  • 1 ägg + lite mjölk
  • flingsalt

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli rumsvarm. Smula jästen i
en bunke och lös upp i lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, Kesella, socker och salt.
Blanda ner drygt 2/3 av mjölet och arbeta degen slät och smidig, gärna i en degmaskin. Tillsätt
ev. mer mjöl och spara lite till utbakning. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.

2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en kvadrat. Fördela fyllningen på
halva degen och vik den andra delen över. Skär remsor som vrids och snurras ihop till en knut.
Lägg på plåt att jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

3. Värm ugnen till 220 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och mjölk. Strössla på lite flingsalt
och grädda bullarna i mitten av ugnen 7–8 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.