Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 liten krans (se separat recept)

fyllning: 100 g mandelmassa

  • 2 msk Norrmejerier Mjölk

vispgrädde:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 tsk florsocker

till dekoration: florsocker

Gör så här

Gör grundreceptet för släta bullar men gör dem lite mindre än enligt receptet (en del bakas ut till 16 bullar i stället för 10). Lägg 8 små rullade bullar i en cirkel med någon cm mellan dem på ett bakplåtspapper. När de har jäst klart skall de ligga mot varandra, flytta ihop dem lite om de inte gör det. Grädda enligt grundreceptet. Dela kransen på mitten på samma sätt som en tårtbotten. Gröp ur en del av inkråmet på bottendelen av kransen. Riv mandelmassan och blanda med inkråmet och lite mjölk. Fyll kransen med mandelröran. Vispa grädden tillsammans med florsocker. Spritsa eller klicka ut grädden på bottendelen och lägg på toppdelen. Sikta över florsocker.

Tips:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.