Till Norrmejerier startsida
Små ört- och pinjenötspajer

Små ört- och pinjenötspajer

Mängd: 6 stycken små eller 1 stor

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche, Franska Örter
  • 1 dl tinad, hackad spenat
  • 1/2 dl grovhackade pinjenötter
  • salt och peppar

Gör så här

Mixa snabbt smör, mjöl, salt och vatten till en smidig deg. Lägg in i plastfilm och låt vila i kylskåp en halvtimme.
Sätt ugnen på 225°. Tag ut degen och tumma ut den i små pajformar. Nagga botten med en gaffel och klä kanterna med folie. Förgrädda pajskalen i ugnen 10 minuter. Gör i ordning fyllningen under tiden.
Rosta nötterna i ugnen i 2 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 200°. Rör samman ägg och crème fraiche. Tina och krama ur vätskan ur spenaten och rör ned den tillsammans med nötterna. Smaksätt fyllningen med salt och peppar. Fyll de förgräddade pajskalen och grädda klart pajerna i 15–20 minuter. Servera med en blandad sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.