Till Norrmejerier startsida
Smördegsflarn med svamp

Smördegsflarn med svamp

Mängd: 4 portioner

3/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 2 gula lökar
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 klick Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • salt och peppar
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Skala och finhacka löken. Ansa svampen. Stek lök och svamp i en stekpanna i smör tills det fått lite färg och vätskan kokat bort. Tillsätt crème fraiche och låt puttra en liten stund. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen lite, kavla ut den något och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut svampfyllningen. Toppa med riven ost. Pensla kanterna och grädda i ugn ca 15 min. Servera flarnet ljummet med en sallad till.