Till Norrmejerier startsida
Smördegsflarn med svamp

Smördegsflarn med svamp

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(70 röster)

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 2 gula lökar
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 klick Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • salt och peppar
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Skala och finhacka löken. Ansa svampen. Stek lök och svamp i en stekpanna i smör tills det fått lite färg och vätskan kokat bort. Tillsätt crème fraiche och låt puttra en liten stund. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen lite, kavla ut den något och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut svampfyllningen. Toppa med riven ost. Pensla kanterna och grädda i ugn ca 15 min. Servera flarnet ljummet med en sallad till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.