Till Norrmejerier startsida
Sommargratäng med sparris

Sommargratäng med sparris

Hemligheten bakom en perfekt gratäng vet alla kockar, nämligen att man ska koka potatisen i grädden en stund innan gratinering.

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 200 g färsk eller fryst sparris
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen, koka den i grädde på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela sparrisen i mindre bitar. Varva potatis och sparris i smörda portionsformar. Slå över grädden. Strö på ost och grädda i 20 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Servera med sallad och exempelvis rostbiff eller kassler.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.