Till Norrmejerier startsida
Triffle med hjortron och apelsin

Triffle med hjortron och apelsin

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(47 röster)

Ingredienser

  • 4 dl hjortron
  • 2 apelsiner
  • finrivet skal och saft av 1 stor apelsin
  • 2 msk socker
  • 12-16 cantucciniskorpor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 kvistar citronmeliss

Gör så här

Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor, ta tillvara på saften. Blanda apelsinsaft, finrivet skal, socker och hjortron och låt stå och marinera en stund.
Kör skorporna snabbt i en matberedare till stora smulor.
Vispa grädden lätt. Varva skorpor, frukt och grädde i dessertglas. Dekorera med citronmeliss.





En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.