Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad vårlök med citrongrädde

Ugnsbakad vårlök med citrongrädde

Vegetarisk rätt på buffébordet som även passar som tillbehör till kött och kyckling.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1/2 dl cashewnötter
  • 2 knippor vårlök eller 1 knippe färsk gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Pastagrädde
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 50 g riven Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Koka vårlökar eller klyftad gul lök i några minuter i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Smörj en ugnsfast form med smör. Blanda pastagrädden med rivet citronskal. Lägg vårlökarna i formen och häll över grädden.Toppa med ost och cashewnötter. Salta och peppra. Gratinera i ugn i ca 5 minuter tills osten smält och fått lite färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.