Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad vårlök med citrongrädde

Ugnsbakad vårlök med citrongrädde

Vegetarisk rätt på buffébordet som även passar som tillbehör till kött och kyckling.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1/2 dl cashewnötter
  • 2 knippor vårlök eller 1 knippe färsk gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Pastagrädde
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 50 g riven Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Koka vårlökar eller klyftad gul lök i några minuter i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Smörj en ugnsfast form med smör. Blanda pastagrädden med rivet citronskal. Lägg vårlökarna i formen och häll över grädden.Toppa med ost och cashewnötter. Salta och peppra. Gratinera i ugn i ca 5 minuter tills osten smält och fått lite färg.