Till Norrmejerier startsida
Vit chokladbakelse

Vit chokladbakelse

Enkelt och jättegott. Förvara dem gärna i frysen och ta fram när du är sugen på något riktigt gott.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(45 röster)

Ingredienser

  • 100 g digestivekex
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 100 g vit blockchoklad

Gör så här

Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda ned kexsmulorna. Fördela i 8 muffinsformar (ta gärna dubbla formar så blir det stadigare). Tryck ihop smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form. Hetta upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Bryt sönder chokladen, tag kastrullen av värmen och rör ned chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt det sedan svalna helt. Vispa under tiden resten av grädden och vänd sedan ihop med den smälta chokladen. Fyll muffinsformarna med chokladgrädde och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen. Sikta över lite kakao vid servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.