Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2-3 msk kallt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • ½ dl vetemjöl
  • finrivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ granatäpple
  • 3 apelsiner
  • 1 msk hel kardemumma
  • 1 msk strösocker

Gör så här

Mixa smör, mjöl och socker snabbt till en grynig massa. Häll i vattnet och mixa tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i en plastpåse i kyl i minst 1 tim.
Sätt ugnen på 200°. Tumma eller kavla ut degen i pajform, ca 25 cm, med löstagbar botten. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ner crème fraiche, vetemjöl, finrivet apelsinskal, apelsinsaft och vaniljsocker. Sänk ugnsvärmen till 175°. Fyll blandningen i pajskalet och grädda ytterligare i 15 min. Låt pajen svalna helt. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Skär apelsinerna i tunna skivor. Stöt kardemumma och blanda med strösockret. Garnera pajen med apelsinskivorna och strö socker och kardemummablandningen över apelsinerna. Garnera med granatäpplekärnor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.