Till Norrmejerier startsida
Rödlökspaj toppad med valnötter

Rödlökspaj toppad med valnötter

Löken blir lite gott söt och karamellig när den steks. Pajen passar bra som ett vegetariskt alternativ på julbordet.

Mängd: 6-8 bitar

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 kg rödlök
  • 4 msk Norrmejerier Smör
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • salt och nymalen peppar
  • 1 dl valnötter

Gör så här

Kör vetemjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt vila i kyl minst 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken på en plåt med bakplåtspapper. Klicka över smöret. Salta och peppra. Baka löken i ugn ca 20 min eller tills den är mjuk och har fått fin färg. Rör runt då och då så att den blir jämnt stekt. Fyll det förgräddade pajskalet med löken.
Blanda ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra. Häll över grädd- och mjölkblandningen. Toppa pajen med valnötter. Grädda mitt i ugnen 30-35 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.