Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Det här behöver du:

  • 3 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 msk kakao
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl Norrmejeriers Chokladmjölk
  • 2 st ägg
  • ströbröd eller kokos till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop dom torra ingredienserna. Smält smöret, häll i Norrmejeriers chokladmjölk och låt det bli hett. Blanda ihop mjöl och mjölkblandningen till en smet. Tillsätt äggen och rör till en blank smet. Häll upp smeten i en smörd och bröad sockerkaksform. Grädda chokladkakan i 175 grader i 40-45 min. Mums!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.