Till Norrmejerier startsida
Chokladpudding med grädde och jordgubbar

Chokladpudding med grädde och jordgubbar

En gammaldags chokladpudding är god som sommardessert. Förvara den svalt, den är godast lite kyld.

Mängd: 4 portioner

4/5
(68 röster)

Ingredienser

  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 6 msk maizenamjöl
  • 6 msk kakao
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

till garnering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • mynta

Gör så här

Blanda alla ingredienser i kastrull. Koka på svag värme under vispning tills chokladkrämen tjocknar. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt i ca 4 tim. Vispa grädden och lägg i en spritspåse. Rensa och skiva jordgubbarna. Spritsa grädden i toppar runt chokladpuddingen, lägg på jordgubbar och dekorera med mynta.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.