Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, tex. Torsk eller kolja
  • 1 liten purjolök
  • 3 stjälkar selleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 1/2 msk konc. Fiskfond eller 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl hackad färsk gräslök eller 1/2 dl fryst
  • salt och peppar

Gör så här

Skär fisken i bitar. Skiva purjolök, selleri och vitlök tunt. Fräs alltsammans i smör i en låg och vid panna några minuter. Häll i grädde, mjölk och fiskfond. Rör ner senapen. Koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris och sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.