Till Norrmejerier startsida
Grillad laxfjäril med örtdressing

Grillad laxfjäril med örtdressing

Mängd: 4 portioner

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör, smält
  • salt

Dressing:

  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl finhackade örter, t ex dill gräslök och dragon
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att röra samman ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar.
Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Lägg ett snitt ned till skinnet och vik ut, som en fjäril. Pensla med smör och salta. Grilla 3-4 min/sida. Placera gallret högt.
Servera med dressing, färsk potatis och grillade grönsaker.