Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 paket frysta hallon (225 g)
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap

Gör så här

Tina hallonen och passera dem genom en sil. Lägg hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången. Tillsätt grädde, socker och sirap. Låt koka under omrörning i ca 15-30 min. Låt
koka till ca 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite kolasmet
i ett glas kallt vatten.
Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar.)
Ta upp vaniljstången. Häll upp kolasmeten i en smörd
form ca 20x20 cm och låt den stelna. Skär med en vass
kniv till fyrkantiga kolor. Slå in kolorna i smörpapper eller
cellofanpapper. Låt stå svalt till servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.