Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 färska humrar (eller frysta som tinats)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • ev 2 msk cognac
  • 1 lagerblad
  • 7 dl vatten
  • vitpeppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Lättmjölk

Gör så här

Dela hummern och ta ut allt hummerkött, rensa bort gallblåsan. Finhacka hummerskalet i en mortel eller i matberedaren.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite smör. Tillsätt hummerskal och fräs ytterligare en stund. Tillsätt tomatpurén, fonden och ev. cognac. Lägg i ett lagerblad och häll över vatten så att det täcker. Låt koka sakta i ca 15 minuter. Sila bort skalen och koka ytterligare tills hälften återstår.
Häll på grädden. Låt koka upp. Häll i mjölken och mixa soppan med mixerstav.
Skär hummern i bitar och lägg i soppskålar. Häll över den heta skummiga soppan. Servera på en gång.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.