Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 kg filéad lax eller röding
  • 10-12 potatisar
  • salt, vitpeppar
  • Norrmejerier Smör
  • 2 dl kantareller eller champinjoner
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

Sikromssås:

  • 1 hg sikrom eller röd caviar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • ett knippe dill, hackad
  • 1/2 röd lök, hackad

Gör så här

Börja med såsen. Blanda rom, crème fraiche, dill och rödlök. Frys till krämig konsistens, ca 15 min.
Skär laxen i tärningar. Tärna potatisen och stek den långsamt. Fräs lax och svamp. Salta och peppra. Blanda allt i en panna och slå över grädde. Låt puttra 5-10 min. Servera med såsen och sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.