Till Norrmejerier startsida
Lingonfudge

Lingonfudge

Tänk på att röra fudgen en stund med smöret, den kan skära sig annars.

Mängd: ca 30 st

3,5/5
(90 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3½ dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 25 g Norrmejerier Smör
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ dl tinade frysta lingon

Gör så här

Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om
smeten går att forma till en seg kola så är den klar). Dra kastrullen från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.