Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajskal:

  • 3 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 50 g florsocker
  • 1 äggula

fyllning:

  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 äggula
  • 3-4 äpplen

Gör så här

Börja med pajdegen. Kör mjöl, salt och smör i matberedare till "smulor". Tillsätt socker och äggula. Innan degen hunnit forma sig till en boll är det dags att stänga av maskinen och fösa ihop pajsmulorna till en deg med händerna. Slå in degen i plastfilm och lägg den kallt i 1 timme. Tryck ut degen med fingrarna i en pajform och forma gärna ett "kantstöd" med hjälp av aluminiumfolie för att hindra kanterna från att falla samman. Förgrädda pajskalet i 200° i 15 minuter.

Riv mandelmassan. Kör den, äggula och grädde försiktigt i en matberedare till en jämn smet. Skala och skiva äpplena. Fördela dem i pajskalet. Häll på gräddblandningen och grädda pajen i ca 30 minuter i 200°. Kolla så fyllningen inte blir bränd. Täck med folie mot slutet. Servera pajen varm eller ljummen, gärna med lite vaniljvisp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.