Till Norrmejerier startsida
Morotskaka med pepparkaksfil

Morotskaka med pepparkaksfil

Mängd: Ca 20 små bitar

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 50 g smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl Pepparkaksfil
  • 2 dl fint råströsocker
  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • Norrmejerier Smör och ströbröd till formen
  • 200 g färskost t ex philadelphiaost
  • 4 msk florsocker
  • finrivet skal av ½ apelsin och
  • 2 msk saft
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och blanda med pepparkaksfilen. Häll i sockret och rör ned äggen ett i taget. Lägg i morötterna. Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och vänd försiktigt ner i degen. Smöra och bröa en liten långpanna ca 20x30 cm. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
Blanda ihop färskost med florsocker, finrivet apelsinskal och saft. Hacka tranbären till ett fint strössel. Bred glasyren på kakan och skär den i fyrkantiga bitar. Toppa med tranbärsströsslet.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.