Till Norrmejerier startsida
Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

Några bitar äpple på slutet gör grytan extra god.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(53 röster)

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av vilt eller nötkött
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 lagerblad
  • ½ liter blandad svamp t ex kantareller och Karl Johan
  • 1 äpple
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök
  • 4 kvistar repad timjan
  • salt och peppar

Gör så här

Skär köttet i tärningar, bryn det i smör tills det får fin färg. Salta och peppra. Halvera löken och skär den i skivor. Skär morötterna i slantar. Stek lök, morötter i lite smör i en tjockbottnad gryta tills den är mjuk. Lägg i köttet. Tillsätt buljong och lagerblad. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Dela äpplet i klyftor och stek i lite smör. Rör ner crème fraiche i grytan. Tillsätt svamp, äppelklyftor och timjan. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt potatis.