Till Norrmejerier startsida
Ostpaj med kantareller,äpple och rosmarin

Ostpaj med kantareller,äpple och rosmarin

Mängd: 4-6 portioner

3/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 1 förgräddat pajskal

Fyllning:

  • 1 liter färska kantareller
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 dl fint tärnad rotselleri
  • 1–2 msk Norrmejeriers smör
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 äpple, tärnat
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl riven Präst®
  • (smakstyrka 8–10)
  • 5–6 skivor bacon

Om man vill:

  • Toppa med ännu mer smörstekta kantar

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader. Rensa kantarellerna och dela dem i stora bitar. Stek lök, kantareller
och selleri gyllene i smör. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt äpple, salt och peppar. Slå på
grädde och mjölk och låt koka ett par minuter.

2. Vispa ihop äggen med lite salt och peppar. Blanda med kantarellsås och osten och häll i pajskalet.
Lägg hela skivor med bacon ovanpå äggstanningen och grädda pajen i ca 25 minuter eller tills klar.

Tips:

DRYCKESTIPS: Rött vin från Rioja i Spanien av bland annat druvan Tempranillo, klassisk stil i lagringsklassen Reserva eller Gran Reserva