Till Norrmejerier startsida
Piccata-kyckling med aprikos, parmaskinka och tomatsalsa

Piccata-kyckling med aprikos, parmaskinka och tomatsalsa

Mängd: 4 portioner eller 6-8 portioner på buffé

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 torkade aprikoser
  • 8 skivor parmaskinka
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 3 msk Norrmejerier Smör till stekning
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 15 st soltorkade tomater i olja
  • gräslök

Gör så här

Dela kycklingen i mitten, längsmed. Skär ett litet snitt i varje filédel. Trycki en aprikos och linda en skiva skinka runt varje filébit. Vänd först i mjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och sist riven ost. Stek i smör på medelhög värme tills den fått fin färg och är genomstekt.

Halvera tomaterna, skär rödlöken i bitar, dela de soltorkade tomaterna och skär gräslöken. Sväng runt alla ingredienserna med oljan från de soltorkade tomaterna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.