Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 dl pistagenötter
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 3 tsk vaniljsocker

Gör så här

Häll ner nötterna i kokande vatten ca 1/2 min. Skölj dem sedan i kallt vatten och skala dem. Blanda alla ingredienser, förutom nötterna, i en vid tjockbottnad kastrull. Koka smeten tills den börjar tjockna, ca 35 min. Rör om då och då. Kontrollera om kolan är klar genom att göra "kulprovet". (Häll några droppar av kolasmeten i kallt vatten och rulla till en halvhård kula.) Blanda nötterna i smeten. Häll upp på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt svalna och skär ett rutmönster innan kolasmeten stelnat helt. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in dem i plastfolie eller smörpapper. Förvara kolorna svalt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.