Till Norrmejerier startsida
Plättar

Plättar

Mängd: 4 portioner (ca 50 plättar)

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 6 dl Norrmejeriers Chokladmjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här

Vispa sönder äggen i en tillbringare eller skål. Tillsätt hälften av Norrmejeriers chokladmjölk, allt mjöl och saltet. Rör smeten så att den blir slät och klimpfri. Häll i resten av chokladmjölken. Hetta upp plättlaggen och lägg i lite smör. Häll sedan ett tunt lager smet i laggen, ca en matsked smet till varje plätt. När ytan stelnat och undersidan fått lite färg är det dags att vända plättarna. Stek några minuter på andra sidan också. Servera plättarna med vispad grädde, glass, sylt eller färska bär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.